A leggazdaságosabb repülőutat keresed?

Egyiptom Abu Simbel templomok

Ünnep Egyiptom Abu Simbel templomok


Abu Simbel, Egyiptom egyik legimpozánsabb és legismertebb turisztikai helye. Két óriási templomot találunk itt, amelyeket a fáraó, II. Ramszesz építtetett az i. e. 13. században, amikor Egyiptomban a Napisten kultusza volt a fő hitvallás. A két templom az úgynevezett "Csillagok temploma" és a "Hathor templom", amelyek a Nílus-parton találhatók.

Az Abu Simbel templomok története hosszú és gazdag. Az épületeket a fáraó II. Ramszesz építtette, aki a Nílus partján található Luxorban egy 60 méter magas szobrot állíttatott magának. Az épületkomplexum felépítése öt évig tartott, és több mint 1000 munkás dolgozott azon, hogy létrehozzák az építészeti csodát. Az épületek átépítését a 20. század közepén kellett elvégezni, hogy azokat az ötvenes években bekövetkező Haut-Aszwáni-árvíz után kiemeljék a Nílus vízéből.

Az Abu Simbel templomok öt UNESCO Világörökség Listáján szerepelnek és a Nílus déli részén találhatók. Ha ellátogatunk a templomokhoz, érdemes az északi templomot előbb megnézni, mert itt találkozhatunk a fáraó két templomát őrző kolosszális szobrokkal. Az északi templom a Hathor templom, amelyet a fáraó felesége, Nefertari számára építtetett. A templom oltárán egy Hathor-istennő szobor található, amely továbbá figyelmeztet minket arra is, hogy az épületnek a nők imádatára szolgált.

A déli templomot, a Csillagok templomát azonban a Napistennek, illetve a természeti jelenségeknek és a csillagoknak szentelték. Itt található Ramszesz király 20 méter magas szoborfeje, amelyet a főbejárat fölé helyeztek. A templom falait a Napistennek szentelt kalandokkal és csatákkal díszítették, amelyeket Ramszesz és az ő hadserege vívott. Az épület belsejében a Napisten szoborának köszönhetően szikrázóan csillogó aranytetőre, valamint egy sor díszes helyiségre találunk.

Az Abu Simbelbe történő látogatást azonban érdemes a tűző napon elkerülni, mivel a hőség és a por talán nem a legideálisabb körülmények az ilyen kiránduláshoz. Azonban a korai vagy a késő délelőtti órákban, vagy kora délután, az időjárás kellemesebb lehet, és ez a legjobszabb időpont a látogatásra.

Az Abu Simbel templomok biztosan az egyik legimpozánsabb turisztikai látványosság Egyiptomban, és aki Egyiptomba utazik, mindenképpen érdemes ellátogatni ide, hogy méltán csodálhassa az egyiptomi történelem és építészeti csodák ezen kitűnő példáit. Érdemes megemlíteni, hogy a Maya és az Inkák piramisait szokták emlegetni az ilyen kis méretű építészeti csodák mellett.


Időjárás Egyiptom Abu Simbel templomok


Az időjárás az Abu Simbel templomok területén jellemzően nagyon meleg és száraz. Az Északi-sivatag szélén található az Abu Simbel, amely az egyik leghíresebb turisztikai látnivaló Egyiptomban.

Az Abu Simbel templomok az ókori egyiptomi fáraók idejéből származnak, és a Nílus déli szakaszán található Pakisztántól északra található Nubia régiójában találhatók. A templomok több mint 3 000 évesek, és a sivatagi hőségben építették őket.

A napfényes időjárás általában egész évben folyamatosan tart az Abu Simbel-ben. A nyári hónapokban a hőmérséklet elérheti a 45 Celsius fokot, amíg a téli hónapokban a hőmérséklet csökken, és általában 20-25 Celsius fokos.

Az Abu Simbel-ben nincs sok csapadék egész évben, de ha esik, akkor általában az év első felében, mára számítva.

Mivel az időjárás az Abu Simbel-ben nagyon meleg és száraz, javasolt, hogy látogatása előtt utazók készüljenek fel az időjárási körülményekre. Fontos, hogy viseljenek felsőruházatot, napernyőt, kalapot és védőcseppeket, amelyek megvédenek a felhevült hőtől és a napsugárzástól.

Az Abu Simbel hihetetlen élménye akkor éri el csúcspontját, ha a naplemente idején látogatók látogatják meg a templomokat. Az első templom ajtaján lévő napsütés már láthatóan csökkenő napfényükkel a második templom ajtajának alapján számítva. Ennek oka, hogy a templomokat úgy építették, hogy az első napfény csak az első templom ajtajába érjen, amíg a második napfény csak az utolsó templom ajtajába érjen.

Az időjárás az Abu Simbel templomokban meleg és száraz, de a napi hőmérséklet változások miatt javasoljuk, hogy a látogatók készüljenek fel a körülményekre, és élményként éljék meg a félelmetes templomokat.


Szállás Egyiptom Abu Simbel templomok


Az Egyiptomi Abu Simbel templomok lenyűgözik a látogatókat a történelmi és művészi jelentőségükkel. A templomok a Nílus folyónál találhatók, dél-Egyiptomban, Aszuán közelében. Az Abu Simbel templomok ókori sziklasírok, amelyek Egyiptom egyik leglátványosabb turisztikai látványosságává váltak.

Az Abu Simbel templomok építése az ókori fáraó, II. Ramszesz uralkodása idejére nyúlik vissza, az őszi napéjegyenlőség idején (március 21-én és szeptember 21-én) állva maradó napfényjátékot biztosítva a belső templomi szobrok számára. A templomok Aranykorszakának jeleként az UNESCO Világörökség része, és hűen reprezentálják az ókori egyiptomi művészet és építészet csodálatos mesterműveit.

Az Abu Simbel templomok különlegessége az, hogy az eredeti helyükről áthelyezték őket a 20. században az Aszuáni-gát építése miatt. A templomokat darabonként szétszedték, majd újraösszeszerelték a magasabb területen, hogy elkerüljék a víz alá merülést. Ez a mérnöki bravúr ma is elképesztő, és biztosítja, hogy a látogatók továbbra is megcsodálhassák ezeket a történelmi műemlékeket.

A Nagy Templom a két Abu Simbel templom legnagyobbika. A templom bejárati oszlopainak hatalmas Ramszesz-szobrait a Nílus és az Egyiptomi napisten, Ré tiszteletére emelték. A templom belső részében találhatók további szobrok és freskók, amelyek bemutatják a fáraó csatáit és győzelmeit is.

A Kis Templom Ramszesz főfelesége, Nefertari tiszteletére épült, és az egyetlen olyan templom, amelyet egy királyné számára emeltek. Az épület bejáratát a négy hatalmas Ramszesz szobor őrzi, ami a hagyományok szerint védelmet nyújt Nefertari számára.

Az Abu Simbel templomokhoz való utazás egy kalandos élmény. A látogatók leggyakrabban Aszuánból indulnak, és helyi hajóval vagy autóbusszal érkeznek a templomokhoz. Az út a Nílus mentén vezet, lehetővé téve a gyönyörű tájak és a régi csatornák megtekintését.

Az Abu Simbel templomok közelében néhány szálláslehetőség is elérhető, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy több időt töltsenek ezen a csodálatos területen. A közeli szállodák és üdülők kényelmes és modern szálláslehetőségeket kínálnak, valamint éttermeket és kényeztető szolgáltatásokat is, hogy a látogatók jól érezzék magukat az utazásuk alatt.

Az Abu Simbel templomok magával ragadó mágnesként vonzzák a látogatókat a világ minden tájáról. Ezek az ókori műemlékek lenyűgözik az embereket a művészet és a történelem szépségével, miközben lehetővé teszik számukra, hogy betekintést nyerjenek az ókori Egyiptom gazdag és izgalmas kultúrájába. Az Abu Simbel templomok egy megjelenítése a történelemnek és az emberi művészet csodálatos örökségének, és abszolút élményt nyújtanak minden látogatónak.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Abu Simbel templomok


1. Mi az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok egy ókori épületegyüttes Egyiptomban, Aszuán városában, a Nílus folyó partján.

2. Mikor épült az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok a 13. században épültek, a fáraó Ramszesz II. uralkodása alatt.

3. Milyen épületekből áll az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok két fő épületből állnak, az egyik az I. Ramszesz számára épült templom, a másik pedig Nefertari királyné számára épült templom.

4. Milyen méretű az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok nagy méretű épületek, a Ramszesz templom hossza 33 méter, Nefertari templom pedig 20 méter.

5. Milyen jelentősége van az Abu Simbel templomoknak?
Az Abu Simbel templomok jelentősége az ókori Egyiptomban az uralkodói hatalom és a vallási hagyományok megjelenítése volt.

6. Mikor és hogyan került fel a Világörökség-listára az Abu Simbel templomok?
Az Abu Simbel templomok 1979-ben kerültek fel a Világörökség-listára, a Nefertari templomot 1984-ben kezdték el felújítani.

7. Hogyan lehet elérni az Abu Simbel templomokat és mikor érdemes meglátogatni?
Az Abu Simbel templomok Aszuán városától kb. 300 km-re találhatók, repülővel vagy autóval lehet eljutni oda. A legideálisabb időpont a látogatásra a téli hónapok, november és március között, amikor a hőmérséklet is kellemesebb.

8. Van-e belépőjegy az Abu Simbel templomokhoz és mennyibe kerül?
Igen, van belépőjegy az Abu Simbel templomokhoz. Az ár a nemzetközi turistáknak kb. 40 USD, míg az egyiptomiaknak kb. 5 USD.

9. Mit érdemes még megnézni a környéken az Abu Simbel templomokon kívül?
Aszuán városában lehetőség van hajókázásra a Níluson, és meglátogatható a Filaei templom. Egyéb látnivalók a közelben a Homokdűnék, a Kerti-sziget, valamint a Nubiai múzeum.

10. Mik az Abu Simbel templomok megőrzésének legfontosabb kihívásai és hogyan védekeznek ezekkel szemben?
Az Abu Simbel templomok megőrzésének legsúlyosabb kihívása a túlzott turizmus és a magas páratartalom miatti épületi károsodások. A páratartalom ellen léphettek fel a templomok 'épületbe épített' klíma- és páramentesítő rendszerekkel, valamint az úgy nevezett 'hőtetőkkel', amelyek visszaverik a nap energiáját. A túlságosan nagy turisztikai nyomásra az alapítvány kiáll a jó minőségű, ugyanakkor fenntartható turizmus mellett, amely nem károsítja a kulturális örökséget, hanem inkább megőrzi azokat.


Repülőjegy Egyiptom Abu Simbel templomok


Az Abu Simbel templomok Egyiptom egyik legismertebb turisztikai látványossága, melyeket gyakran látogatnak meg az utazók az ország déli részén. Ennek megfelelően, egyre több ember keres repülőjegyeket, hogy könnyedén eljuthassanak ehhez a lenyűgöző helyszínhez.

Elsőként érdemes megemlíteni, hogy Abu Simbel Aszuán várostól mintegy 280 kilométerre található. Ez a távolság rövid repülőúttal könnyen legyőzhető, és egyre több légitársaság indít közvetlen járatokat Abu Simbelbe. A választás lehetőségeinek növekedése miatt a repülőjegyek árai is sokkal kedvezőbbek lettek az elmúlt időszakban, ami jó hír minden utazónak.

A repülőjegyek ára azonban változó lehet, attól függően, hogy mely időszakban és mennyivel előre foglaljuk az utunkat. Természetesen az idegenforgalmi szezonban, ami általában októbertől áprilisig tart, valamint a hosszú hétvégék, ünnepek idején általában drágábbak a repülőjegyek. Ezért érdemes előre tervezni az utazást és időben lefoglalni a jegyeket, hogy megelőzzük az áremelkedéseket.

Az Abu Simbelbe tartó járatok többsége Aszuán repülőteréről indul, ami nem csak könnyen elérhető mind belföldről, mind külföldről, de számos légitársaság működtet járatokat ide. Egy másik lehetőség, ami sok utazónak előnyös lehet, a Luxor repülőtér használata, amely aszuáni csatlakozással is elérhető. A Luxor repülőtérről Abu Simbelbe utazóknak általában átszállniuk kell Aszuánban, de ez teljesen zökkenőmentes és időben is megfelelően be van osztva.

A repülőút Abu Simbelbe rövid, kb. 1 óra hosszú, ezért sokan a legkényelmesebb és leggyorsabb módját választják, hogy eljussanak a templomokhoz. Az Abu Simbel repülőtér közvetlenül a templomok közelében helyezkedik el, így egy rövid transzfer után elérhető a nevezetesség.

Amennyiben kedvező árat szeretnél találni repülőjegyre Abu Simbelbe, a legjobb, ha figyellemeden kíséred az légitársaságok akcióit és promócióit. Sokszor előfordulnak kedvezmények és különböző akciós árak, amelyeket érdemes kihasználni. Az internetes utazási oldalakon is érdemes böngészni, mivel gyakran kedvezményes ajánlatokat találhatunk.

Összességében, a repülőjegyek nagyon jó lehetőséget kínálnak az utazóknak, hogy könnyedén és gyorsan eljuthassanak Abu Simbel templomaihoz. Az árak alakulását követve és időben foglalással kiválasztható a legmegfelelőbb lehetőség az utazáshoz. Ne felejtsük el azonban, hogy ezek a templomok olyan csodálatosak és figyelemre méltóak, hogy a repülőút egy álom keresztülrepülni a múltba, hogy megcsodálhassuk ezeket az ókori remekműveket.


Több ezer boldog ügyfél

A legalacsonyabb ár garantáltan

Nejrozšířenější online nabídka letenek

A legkedvezőbb repülőjáratok a világ minden sarkába

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek felfedezése